GINEKOLOGIJA D*ANA NE RADI PREKO HZZO-A

Ultrazvuk dojki

Kad je potrebno napraviti ultrazvuk dojki?

Ultrazvuk dojki i aksila preporučujemo raditi jednom godišnje, preventivno, u bilo kojoj životnoj dobi kako bi se  na vrijeme otkrili potencijalnih tumori, ciste ili druge abnormalnosti. Obično je prva dijagnostička metoda koja se koristi za procjenu nepravilnosti tkiva dojki žena mlađih od 30 godina ili kod žena s gustim tkivom dojke, a nakon 40te godine, ultrazvuk dojke radi se i u kombinaciji s mamografijom. Ova metoda razlikuje ciste (tekućinom ispunjene šupljine) i čvrste mase u dojci. Također može pružiti informacije o veličini, obliku, granicama i drugim karakteristikama nepravilnosti u dojci.

Ultrazvuk dojki i aksila često se preporučuje i kao dodatak drugim dijagnostičkim metodama, poput mamografije, kako bi se dobila cjelovitija slika stanja dojke. Ako imate simptome ili abnormalnosti u dojkama, uvijek se savjetujte sa svojim liječnikom koji će preporučiti najprikladniji dijagnostički postupak za vas.

Ultrazvuk aksile (pazušne jame) se radi kao komplementarna pretraga ultrazvuku dojke, u isto vrijeme,  za procjenu limfnih čvorova aksile. Limfni čvorovi su dio imunološkog sustava i pregledavaju se radi procjene eventualnog širenja karcinoma dojke. Ultrazvuk aksile može otkriti promjene u veličini, obliku ili strukturi limfnih čvorova, što može ukazivati na prisutnost metastaza ili drugih bolesti.

Vrhunski ultrazvučni aparat u Ginekologiji Dana (GE, Voluson S8) koristi visokofrekventne zvučne valove koji stvaraju preciznu sliku unutrašnjih struktura dojke i okolnog tkiva. Kako aparat ne koristi ionizirajuće zračenje, metoda je neškodljiva i sigurna te se može raditi i u trudnoći i za vrijeme dojenja ako je to indicirano.

Cijena ultrazvuka dojki

Ako želite napraviti preventivni ultrazvučni pregled dojki ili aksila ili ste napipali kvržicu u dojki, primijetile promjenu izgleda kože dojki, bradavice ili imate neobičan iscjedak u jednoj ili obje dojke, prepustite se u sigurne ruke našeg radiologa dr. Matka Gulina te u opuštenoj atmosferi obavite ovaj pregled.

Cijena ultrazvuka i specijalističkog pregleda dojki iznosi 80 eur. 

Dogovorite UZV dojki

TU SMO ZA VAS