GINEKOLOGIJA D*ANA NE RADI PREKO HZZO-A

Ginekološke usluge

Što je ginekologija?

Ginekologija je grana medicine specijalizirana za zaštitu i očuvanje ženskog zdravlja.

Koliko često treba raditi redovni/preventivni ginekološki pregled?

Preventivne ginekološki pregled u Ginekologiji D*ANA preporučamo raditi jednom godišnje, kako bi na vrijeme otkrili i u ranoj fazi liječili bolesti ženskog spolnog sustava i time spriječili eventualne dugoročne posljedice za Vaše  reproduktivno i/ili opće zdravlje.

Preventivni ginekološki pregled slijedi nakon upoznavanja, razgovora i detaljnog uzimanja anamneze, a najčešće uključuje pregled u spekulima, manualni pregled, uzimanje PAPA testa i ultrazvučni pregled. Ovisno o dobi i spolnoj aktivnosti žene redovni ginekološki pregled prilagodit ćemo na odgovarajući način i o tome razgovarati prije samog pregleda.

Važno je istaknuti da s redovnim godišnjim pregledima treba nastaviti i nakon ginekoloških operacija jer i u tim slučajevima postoji mogućnost obolijevanja od niza ginekoloških bolesti koje se lako mogu otkriti preventivnim pregledom, ultrazvukom i PAPA testom.

U kojim slučajevima se trebam naručiti na ginekološki pregled?

Na izvanredne ginekološke preglede potrebno se naručiti u slučaju planiranja spolnih odnosa, planiranja kontracepcije, planiranja trudnoće, trudnoće, nemogućnosti ostvarenja trudnoće, nepravilnih krvarenja, izostanka menstruacije nakon 16. godine, izostanka inače redovite menstruacije, neredovitih ciklusa, bolnih menstruacija, perimenopauzalnih tegoba, menopauze, pojave iscjetka iz rodnice neugodnog mirisa, pečenja, svrbeža, pojave bradavica, mjehurića, ranica ili drugih tvorbi na spolovilu, u slučaju bolova u donjem dijelu trbuha, pojave akni, pojačane dlakavosti, opadanja kose na tjemenu i slično. 

Istaknut ćemo i da se u slučaju pojave tegoba, na ginekološki pregled trebaju javiti sve žene, neovisno o tome jesu li imale spolni odnos ili ne. U trudnoći se brinemo za zdravlje majke i djeteta, a preglede radimo preventivno jednom mjesečno ili češće ukoliko procijenimo da postoji potreba za intenzivnijim nadzorom kako bi se pobrinuli da ishod trudnoće bude najbolji mogući.  

Ukoliko imate dilemu trebate li pregled ili ne ili koju vrstu pregleda trebate, slobodno nam se javite i zajedno ćemo je razriješiti!

Dogovorite pregled

TU SMO ZA VAS